Boller i dampovn

Boller i dampovn

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.  

Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4-6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10-15 minutter. 

Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter. 

Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time. 

Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt. 

Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter. 

Pensle bollene med eggeblandingen. 

Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

3
3/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen