Boller i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Boller i dampovn

Bollene blir ekstra luftige nå du baker de i dampovvn

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.  
  2. Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4-6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10-15 minutter. 
  3. Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter. 
  4. Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time. 
  5. Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt. 
  6. Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter. 
  7. Pensle bollene med eggeblandingen. 

Tips
Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist. 

Vi byr på mange andre bolleer du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her