Bondesuppe (Zuppa Casalinga) (Italia)

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og la surre over svak varme i ca 5 minutter eller til løken er myk. Ha i friske grønnsaker, hermetiske tomater, tomatpuré, tørkede urter og tørket paprika hvis du bruker det. Smak til med salt og pepper. Tilsett kraft eller vann og kok opp. Rør godt, legg på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter, mens du rører av og til.

Ha i pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til pastaen er så vidt al dente, ca 5 minutter eller etter anvisningen på pakken. Rør ofte.

Rør i bønnene. Varm opp i 2-3 minutter, ta kjelen av platen og rør inn persillen. Smak til suppen. Serveres rykende varm i oppvarmede suppeskåler, med revet parmesan ved siden av.

Det er mye mat i denne minestronesuppen basert på rotfrukter. Du kan bruke de grønnsakene du har i huset.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her