Bortskjemt gris
Foto: Roger Kolbu

Bortskjemt gris

Fremgangsmåte

Sett over poteter og selleri i en gryte med vann.

Vask og tørk svineindrefiletene og skjær av evt. hinner.

Skjær lommer i kjøttet og fyll det med denne blandingen: Osten og yoghurten blandes sammen med nøttene. Sy igjen kjøttet slik at fyllet ikke renner ut.

Gni inn kjøttet med salt og pepper og stek på medium varme i smør og olivenolje til kjøttet er gjennomstekt, men ikke tørt.

Plommene skjæres i båter og legges i en gryte med vann og sherry. Tilsett honning og mynte. Kok inn væsken til halvparten og kjenn med en kniv om plommene er møre. Sett til side.

Når potetene og selleriene er ferdig kokte, helles vannet av og du tilsetter en stor klump smør, matfløte, revet muskattnøtt, salt og pepper. Bruk en miksmaster til å lage en luftig potet/sellerimos.

Kjøttet har stått å hvilt seg litt, og det er på tide å skjære det opp. Fjern hyssingen. skjær kjøttet i 2 cm tynne stykker.

Legg potet/sellerimosen i midten på en litt dyp tallerken. Legg kjøttskivene på. Ca 3 per pers. så legger du plommene på siden, med skyen fra dem litt over kjøttet og på siden rundt mosen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk, OsloOppskriften er finalist til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her