Bortskjemt gris
Foto: Roger Kolbu

Bortskjemt gris

Fremgangsmåte

Sett over poteter og selleri i en gryte med vann.

Vask og tørk svineindrefiletene og skjær av evt. hinner.

Skjær lommer i kjøttet og fyll det med denne blandingen: Osten og yoghurten blandes sammen med nøttene. Sy igjen kjøttet slik at fyllet ikke renner ut.

Gni inn kjøttet med salt og pepper og stek på medium varme i smør og olivenolje til kjøttet er gjennomstekt, men ikke tørt.

Plommene skjæres i båter og legges i en gryte med vann og sherry. Tilsett honning og mynte. Kok inn væsken til halvparten og kjenn med en kniv om plommene er møre. Sett til side.

Når potetene og selleriene er ferdig kokte, helles vannet av og du tilsetter en stor klump smør, matfløte, revet muskattnøtt, salt og pepper. Bruk en miksmaster til å lage en luftig potet/sellerimos.

Kjøttet har stått å hvilt seg litt, og det er på tide å skjære det opp. Fjern hyssingen. skjær kjøttet i 2 cm tynne stykker.

Legg potet/sellerimosen i midten på en litt dyp tallerken. Legg kjøttskivene på. Ca 3 per pers. så legger du plommene på siden, med skyen fra dem litt over kjøttet og på siden rundt mosen.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Helle Øder Valebrokk, OsloOppskriften er finalist til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her