Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe
Foto: Roger Fredericks

Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe

Fremgangsmåte

Blåskjell med skall vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen.

Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett resten av grønnsakene fisk-/blåskjellkraft, hvitvin og rosépepper. Kokes til grønnsakene er nesten møre.

Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme. Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering.

Server suppa med godt brød og smør til.

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen