Kremet bouillabaisse - en fyldig fiskesuppe
Foto: ClarkandCompany

Kremet bouillabaisse - en fyldig fiskesuppe

Her får du en kremet versjon av den klassiske fiskegryten bouillabaisse.

Fremgangsmåte

  1. Om du bruker ferske blåskjell: Vask dem og legg dem i en rist over litt vann eller hvitvin til de åpner seg.
  2. Blåskjellene skal brukes som pynt ved servering.
  3. Ta vare på kraften som skal brukes i suppen.
  4. Rens rekene. 
  5. Skjær grønnsakene fint.
  6. Varm olje i en kjele. Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen.
  7. Tilsett resten av grønnsakene, fisk-/blåskjellkraft, hvitvin, eddik og rosepepper.
  8. Kok til grønnsakene er nesten møre. Det tar ca 15 minutter.
  9. Tilsett fløte og kok opp.
  10. Skjær fiskefileten i munnfuller. Legg fiskestykkene oppi suppa og varm opp til rett under kokepunktet.
  11. La trekke til fisken er kokt - 5-7 minutter.
  12. Smak til med salt og pepper.
  13. Legg rekene oppi suppa, men ikke kok opp.
  14. Blåskjell  legges i suppetallerkenene ved servering.
  15. Drypp over urteolje.

Server suppa med godt brød og smør til.

Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse 

Se mange flere lekre fiskesupper her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her