Braisert fisk med sopp som i Kina
Foto: iStockphoto

Braisert fisk med sopp som i Kina

Her er en deilig kinesisk wokrett med fisk og sopp og selvfølgelig mye annet godt som du finner i oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Skjær vekk de myke bena langs kanten av fisken, men la skinnet sitte. Skjær hver filet i middels små biter.
  2. Bland litt salt, eggehviten og maisennajevningen i en liten bolle. Vend fiskebitene i blandingen.
  3. Varm oljen i en wok til den er middels varm, legg i fiskestykkene enkeltvis og rør forsiktig slik at de ikke setter seg fast.
  4. Ta dem opp etter ca 1 minutt og la dem renne av. Hell ut alt unntatt 2 ss olje.
  5. Fres vårløk, ingefær og sopp under omrøring i 1 minutt.
  6. Tilsett sukker, soyasaus, risvin eller sherry, konjakk og buljong og kok opp.
  7. Tilsett fiskebitene og braser 1 minutt. Jevn med resten av maisennajevningen og dynk med sesamolje.

Server omgående.

De beste wokoppskriftene finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her