Brasiliansk lammegryte med kål
Apéritif

Brasiliansk lammegryte med kål

Carne no tacho com couve er fårikål på brasiliansk. Men smaker ikke som norsk fårikål. Prøv så får du smaken av en annen måte å lage lammet på.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i  terninger og baconskivene i biter.
  2. Varm en panne og stek først baconbitene, dernest kjøttet i fettet i pannen.
  3. Ha dette over i en gryte.
  4. Kok ut pannen med vann og vin og hell dette over kjøttet. Kok opp, skum av og la koke opp.
  5. Dryss over paprikapulver. 
  6. Skjær kålen i 6-8 båter og legg oppå kjøttet. Dryss over litt salt og pepper. Kok opp  og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter.
  7. Sjekk av kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.

Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.

Serveres med brød, potetmos eller ris.

Tips:
Du velger styrken på retten ved å bruke et mildt eller sterkt paprikapulver. 

Tips:
I Brasil lages denne retten med flere typer kjøtt, storfe, lam eller svin. 

Tips:
Du kan også bruke vanlig hvitkål i denne retten.

Flere oppskrifter på lammegryter finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her