- Kalvebryst:
GrĂžnnsakene vaskes, renses, skrelles og kuttes grovt. - Oksebryst kokes/trekkes mĂžrt med grĂžnnsaker, krydder og vann I ca. 2 til 2 1/2 time.
- SkjÊr sÄ brystet opp i fine stykker.
- LĂžksaus:
Lag karamell av sukkeret og spe pÄ med eddiken, reduser dette ned til en sirup. - Tilsett kraft fra brystet, finstrimlet lÞk, kok opp og reduser ned innholdet I kjelen til halvparten, monter sÄ inn smÞr og mel.
- Smak til med evt. litt sitronsaft/sukker for Ä fÄ sausen sursÞt, salt og pepper.
- RotgrĂžnnsaker:
Alle grÞnnsakene vaskes, skrelles og kuttes grovt. - Kokes sÄ mÞre i kraften fra kalvebrystet hver for seg.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig