Bresert kalvebryst med løksaus
Foto: Eidsvoll 1814

Bresert kalvebryst med løksaus

Bresert beskriver en teknikk der man først bruner råvarene for så å tilsette væske slik at de blir varmebehandlet i gryte under lokk i ovn. Prøv det med kalvebryst og løksaus. Garantert suksess.

Fremgangsmåte

Kalvebryst:

Grønnsakene vaskes, renses, skrelles og kuttes grovt.

Oksebryst kokes/trekkes mørt med grønnsaker, krydder og vann I ca. 2 til 2 1/2 time.

Skjær så brystet opp i fine stykker.

Løksaus:

Lag karamell av sukkeret og spe på med eddiken, reduser dette ned til en sirup. Tilsett kraft fra brystet, kok opp og reduser ned innholdet I kjelen til det er en sirup, monter så inn smør og mel. Smak til med evt. litt sitronsaft/sukker for å få sausen sursøt, salt og pepper.

Rotgrønnsaker:

Alle grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes grovt.

Kokes så møre i kraften fra kalvebrystet hver for seg.

 Se flere spennende kalveoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Kulinarisk Akademi

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen