Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker som bakes i ovn med olivenolje, gir ekstra gode på smak. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.

Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.

Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.

Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.

Kok bulgur etter anvisning på pakken.

Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.

Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.

Lyst på en annen salat så finner du  over 200 oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Frukt.no

3
3/5 etter 63 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen