Burritos med kylling, ris, bønner og syltede grønnsaker
Foto: burwellphotography

Burritos med kylling, ris, bønner og syltede grønnsaker

Burritos har ingen faste regler, bortsett fra at innholdet må ha smak, og hvis du mangler noe kan du servere burritoene "våte" - med smaksrik salsa på toppen - kald eller varm.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingen i litt olje på begge sider, ha på salt og pepper og la hvile før du skjærer kjøttet i tynne skiver. 
  2. Fordel salatblader, ris og kyllingkjøtt på tortillaene.
  3. Skyll de hermetiske bønnene og la dryppe godt av.
  4. Legg syltede grønnsaker og bønner på lefsene - dryss evt over litt salt og pepper - og brett tett sammen.
  5. Legg på grillen eller i en stekepanne for å varme opp på begge sider.
  6. Server med en salsa på siden. 
  7. Syltede grønnsaker:
    Vask grønnsakene og chilien og skjær i tynne skiver.
  8. Kok opp eddik, vann og sukker. Tilsett grønnsakene og kok opp.
  9. Ta kjelen av platen og avkjøl.

Oppbevar restene i en lufttett beholder i kjøleskapet, etter et par døgn smaker den aller best.

Grønnsakene holder fint i en uke på denne måten.  

Se våre andre oppskrifter på burritos 

Her finner du oppskrifter på salsa

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her