En lekker nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem som blir ekstra fristende om den pyntes med friske bær og spiselige blomster.
Du kan selvfølgelig også velge i menyen under, og kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage. Husk at aperitif.no, som det eneste nettstedet, også forteller deg hva du skal drikke til.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne.
En lekker nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem som blir ekstra fristende om den pyntes med friske bær og spiselige blomster.
Med saltede eggeplommer får denne thai-inspirerte salaten en spennende ingrediens.
Helstekt kylling er en skikkelig festrett og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Denne vrien på thaisuppa pho med det herlige reinkjøttet kan bli din nye favoritt.
Mansaf er en tradisjonsrik palestinsk-jordansk rett som kombinerer lammekjøtt, yoghurt og ris.
Herlige vaniljesnurrer eller -boller som gjør ettermiddagskaffen til en fest. Fyll vaniljesnurrene med dobbelt fyll av vaniljekrem og mandelmasse.
Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smaker brunet smør og ristet kokos.
Mujaddara eller mujadara er en veldig tradisjonell rett i den arabiske matkulturen. Uten kjøtt er den hverdagskost, men like fullt en fest for smaksløkene.
Dette er en vegetarisk utgave av Midtøsten-klassikeren som vanligvis fylles med kjøtt og ris.
Maqluba eller maklouba serveres ofte opp-ned slik at det dannes et attraktivt mønster, men smaken blir like god om det visuelle mislykkes. Den skal imidlertid ikke røres i underveis for at alle de gode smakene skal smake sammen.
Den er veldig enkel å lykkes med, men virkelig lekker og effektfull.
En slik maki kombinerer japansk teknikk med innslag av Italia samt de beste norske råvarer.
Mushakan er en klassisk palestinsk kyllingrett som er lett å lage når du har krydderne i hus. Baharat lager du selv.
Dette aromatiske krydderet er mye brukt i Midtøsten.
Denne sicilianske pastaretten er som skapt for den som elsker smaken av ekte pistasjnøtter.
En lettlaget pastarett hvor du fint kan bruke rester av så vel kalkun som grønnsaker.
Ris a la malta er svenskenes svar på danskenes ris alamande - og vår hjemlige riskrem.
Byggryn er perfekt i en mettende rett uten kjøtt - du kan velge den helvegetarisk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsaksbuljong.
En smaksintens tykk thai-suppe er på bordet innen en halvtime.
En okseskank som får marinere seg i masse krydder og godgjøre seg over natten i steikeovnen kan ikke annet enn å smake digg.
Denne salsaen er både sterk og god med både ancho og guajillo-chili.