Butter chicken

Ingredienser

For marinaden:
800g kyllinglår, beinløse og uten skinn, delt i 3-4cm biter
2 hvitløksbåter, skrellet og finknust
2 cm ingefær, skrellet og raspet/finhakket
½ ts fint havsalt
1 ts hett chilipulver1
½ ss sitronsaft
0,75 dl yoghurt naturell
½ ts garam masala
½ ts gurkemeie
1 ts spisskumin
1-2 ss olje, for børsting

For sausen:
1½ ss smør
2 hvitløksbåter, finhakket
2 cm ingefær, skrellet og finhakket
1 kardemommekapsel, frøene lett knust
2 nellikspiker
1 ss malt koriander
1 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1 ts hot chilli pulver eller mer
2 dl tomat pure
1-2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ss sitronsaft
40g smør
1 dl kremfløte
1 ss hakket koriander, til pynt

Salat
Grønn salat, snittet
Agurk, i terninger
Plommetomat, i terninger
Rødløk, i terninger

Fremgangsmåte

Marinade:
Legg kyllingen i en bolle med hvitløk, ingefær, salt, chili og sitronsaft. Legg på plastfolie og la det stå kjølig i minimum tredve minutter.
Miks så sammen yoghurt, garam masala, gurkemeie og spisskumin og rør dette sammen med kyllingen. Pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Dekk til og la stå i 3-4 timer.
Sett stekovnen på 180 grader eller 170 grader om du har varmluftovn. Legg de marinerte kyllingbitene på en rist over en ovnsform og steik i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen, pensle de med litt olje og snu de. Ba i 10-12 minutter til, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Sausen:
Varm ghee eller smør i en panne og tilsett hvitløk og ingefær. Stek i et minutt eller så før du tilfører kardemomme, nellik, koriander, gram masala, gurkemeie og chilipulver. Rør i et par minutter eller til du kjenner krydderne begynner å dufte.
Rør inn tomatpureen og sitronsaften og kok i et par minutter.
Tilsett kyllingen og rør godt så bitene blir dekt au sausen.
Til slutt tilsetter du smør og fløte mens du rører kontinuerlig til smøret har smeltet og sausen er glatt. Smak og tilsett mer krydder om ønskelig.Hell over i en varm skål og server rykende het, pyntet med hakket koriander

Sendt inn av Elisabeth Grendar

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her