Marinade:
Legg kyllingen i en bolle med hvitløk, ingefær, salt, chili og sitronsaft. Legg på plastfolie og la det stå kjølig i minimum tredve minutter.
Miks så sammen yoghurt, garam masala, gurkemeie og spisskumin og rør dette sammen med kyllingen. Pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Dekk til og la stå i 3-4 timer.
Sett stekovnen på 180 grader eller 170 grader om du har varmluftovn. Legg de marinerte kyllingbitene på en rist over en ovnsform og steik i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen, pensle de med litt olje og snu de. Ba i 10-12 minutter til, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Sausen:
Varm ghee eller smør i en panne og tilsett hvitløk og ingefær. Stek i et minutt eller så før du tilfører kardemomme, nellik, koriander, gram masala, gurkemeie og chilipulver. Rør i et par minutter eller til du kjenner krydderne begynner å dufte.
Rør inn tomatpureen og sitronsaften og kok i et par minutter.
Tilsett kyllingen og rør godt så bitene blir dekt au sausen.
Til slutt tilsetter du smør og fløte mens du rører kontinuerlig til smøret har smeltet og sausen er glatt. Smak og tilsett mer krydder om ønskelig.Hell over i en varm skål og server rykende het, pyntet med hakket koriander