Butter chicken

Ingredienser

For marinaden:
800g kyllinglår, beinløse og uten skinn, delt i 3-4cm biter
2 hvitløksbåter, skrellet og finknust
2 cm ingefær, skrellet og raspet/finhakket
½ ts fint havsalt
1 ts hett chilipulver1
½ ss sitronsaft
0,75 dl yoghurt naturell
½ ts garam masala
½ ts gurkemeie
1 ts spisskumin
1-2 ss olje, for børsting

For sausen:
1½ ss smør
2 hvitløksbåter, finhakket
2 cm ingefær, skrellet og finhakket
1 kardemommekapsel, frøene lett knust
2 nellikspiker
1 ss malt koriander
1 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
1 ts hot chilli pulver eller mer
2 dl tomat pure
1-2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ss sitronsaft
40g smør
1 dl kremfløte
1 ss hakket koriander, til pynt

Salat
Grønn salat, snittet
Agurk, i terninger
Plommetomat, i terninger
Rødløk, i terninger

Fremgangsmåte

Marinade:
Legg kyllingen i en bolle med hvitløk, ingefær, salt, chili og sitronsaft. Legg på plastfolie og la det stå kjølig i minimum tredve minutter.
Miks så sammen yoghurt, garam masala, gurkemeie og spisskumin og rør dette sammen med kyllingen. Pass på at alle bitene er godt dekket av marinade. Dekk til og la stå i 3-4 timer.
Sett stekovnen på 180 grader eller 170 grader om du har varmluftovn. Legg de marinerte kyllingbitene på en rist over en ovnsform og steik i 8-10 minutter. Ta ut av ovnen, pensle de med litt olje og snu de. Ba i 10-12 minutter til, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Sausen:
Varm ghee eller smør i en panne og tilsett hvitløk og ingefær. Stek i et minutt eller så før du tilfører kardemomme, nellik, koriander, gram masala, gurkemeie og chilipulver. Rør i et par minutter eller til du kjenner krydderne begynner å dufte.
Rør inn tomatpureen og sitronsaften og kok i et par minutter.
Tilsett kyllingen og rør godt så bitene blir dekt au sausen.
Til slutt tilsetter du smør og fløte mens du rører kontinuerlig til smøret har smeltet og sausen er glatt. Smak og tilsett mer krydder om ønskelig.Hell over i en varm skål og server rykende het, pyntet med hakket koriander

Sendt inn av Elisabeth Grendar

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her