Calzone med skjørost
Rørosmeieriet Hege Stubberud, Espen Ellevold og Svenn Magnus Jamt.

Calzone med skjørost

Calzone er svært enkelt rett å tilberede. Her lager vi både fyll og saus fra grunnen, og legger til skjørost. Denne oppskriften gjør deg til kjøkkenhelt.

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
  2. Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
  3. Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
  4. Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
  5. Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
  6. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.

Sendt inn av Rørosmeieriet Hege Stubberud, Espen Ellevold og Svenn Magnus Jamt.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her