Calzone med skjørost

Calzone med skjørost

Calzone er svært enkelt rett å tilberede. Her lager vi både fyll og saus fra grunnen, og legger til skjørost. Denne oppskriften gjør deg til kjøkkenhelt.

Fremgangsmåte

Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
 
Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
 
Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
 
Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
 
Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
 
Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.
 
 

Sendt inn av RørosmeierietHege Stubberud, Espen Ellevold og Svenn Magnus Jamt.

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen