Cannelloni med kjøttdeig og bacon (Ingunns)

Ingredienser
12 Lasagneplater

1 løk
250 g sjampinjong
2 ss smør
100 g bacon
200 g kjøttdeig
2 ss tomatpure
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 ss kruspersille, hakket
2 dl kjøttbuljong
1 egg
1 dl lettrømme
100 g Jarlsberg eller Norvegia, revet

Fremgangsmåte

Ildfast form. I stekeovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Kok pastaen i lettsaltet vann. Legg på rent kjøkkenhåndkle.

Skrell og finhakk løken. Skjær soppen i skiver. Klipp bacon i småbiter.

Fres løk og sopp i lettbrunet smør. Sett til side. Sprøstek bacon og smuldre kjøttdeigen i baconfettet.

Bland inn løkblandingen. Tilsett tomatpure og krydder. Spe med buljongen og la blandingen småkoke ca. 15 minutter. Tilsett sammenvispet egg og rømmer.

Fordel kjøttsausen på lasagneplatene, rull sammen og legg dem i smurt form. Dryss osten over og gratiner til osten er smeltet og gyllen.

Server en frisk salat til.

Sendt inn av Ingunn Eikeland

Forsiden akkurat nå
Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her