Cassoulet fra Castelnaudary (Frankrike)
Foto: iStockphoto

Cassoulet fra Castelnaudary (Frankrike)

Fremgangsmåte

Bønnene bløtes over natten, vannet slås vekk. En løk spekkes med nellikspiker. Svoren forvelles. Hvitløkfeddene skrelles. Bønnene has i en kjele med vann, salt, nellikløken, svoren og 3 hvitløkfedd. Kokes på svak varme 1 time.

Da tilsettes pølsen og alt koker videre i 30 minutter. Hell av kraften og bevar den. Gåse-svinefettet smeltes i en gryte. Svine- og lammekjøttet skåret i terninger samt bacon og oppskåren løk brunes.

De tre siste hvitløkfeddene presses i.

Salt, pepper, laurbærblad samt kraften av bønnene helles over. Ha i skåldede oppskårne tomater. La alt småkoke i ca 2 timer.

Forvarm stekeovnen til 200 grader, legg svoren nederst i gryta, fordel lag av bønner og kjøtt, og et lag bønner blandet med oppskåret pølse øverst. Strø på tørkede brødsmuler.

Smelt resten av gåsefettet og ha det over. Stekes midt i ovnen i ca 90 minutter. Skorpen skal knekkes av og til, ikke bare for å få ut dampen, men for at overflaten skal bevege seg ned i bønnene.

Slik lager du perfekte pølser

Mange ppskrifter med pølser finner du her

Alt du trenger å vite om pølser

Gode råd og tips om grilling finner du her

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 32 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen