Conchiglie med havets frukter (Conchiglie di Mare) (Italia)

Fremgangsmåte

Skjær hver av kammuslingene i 2-3 biter. Sitter lukkemusklene på, drar du dem av og skjærer hver bit i to. Salt og pepre muslingene og lukkemusklene.

For å lage vinaigrette har du olje, eddik, hakket paprika og chili i en mugge sammen med hvitløk og honning, og pisker det godt sammen.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

I mellomtiden varmer du olje og smør i en teflonpanne til det freser. Ha i halvparten av kammuslingene og fres under omrøring over sterk varme i 2 minutter. Ta opp med en hullsleiv og hold muslingene varme. Fres resten av muslingene på samme måte.

Hell vinen i pannen og la det koke på sterk varme under omrøring til væsken har kokt inn til noen spiseskjeer. Ta pannen av platen, men hold det varmt.

Slå vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Bland i rucola, muslinger, kokekraften og vinaigrette. Serveres straks.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her