Cones med iskrem og bær
Foto: Nadin Martinuzzi

Cones med iskrem og bær

Iskrem og bær i et kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte. De blir opplagt en av barnas favoritter. Sikkert også hos de voksne.

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser utenom smøret i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre. Deigen er nok eltet når den er smidig og har en blank overflate.

Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones. Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.

Pensle conesene med egg. Hvis ønskelig kan de drysses med perlesukker. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Tips:
Du kan også bruke strøssel, men det må drysses på etter at conesene er stekt. For at strøsselet skal feste seg, må du pensle med tynn melisglasur.

Fyll med iskrem som du har latt stå på benken en stund. Rør den luftig. Topp med bær.

Tips:
Du kan også velge vaniljekesam i stedet for iskrem. Og grillet frukt som ananas smaker også veldig godt oppi søte cones.

Slik lager du kremmehusformer:
Finn fram passe stivt papir og rull det til et kremmehus. Holde det sammen med en tapbit. Dekk kremmerhuset med aluminiumsfolie på innsiden og utsiden.  

Spray med formfett eller pensle med olje, og tvinn deigpølsene i sirkel rundt kremmerhuset. 

Stekes med kremmerhuset hele steketiden. Fjern det så snart du tar dem ut fra ovnen. Avkjøl på ris

Tips: Ta gjerne vare på kremmerhusene til en annen gang så slipper du å lage nye.

Se våre andre oppskrifter på iskrem og sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her