Craigs coleslaw
Foto: Astrid Hals

Craigs coleslaw

Den berømte grillkokken Craig Whitson anbefaler denne oppskriften på coleslaw.

Fremgangsmåte

Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.

Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).

Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.

Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.

Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr "kjølig kål".

Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.

Flere grillsauser, -tilbehør og -marinader

Alle de gode grillartiklene finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Opplysningskotoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 73 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen