Crema di piselli - ertekrem - pålegg av erter
Foto: NoirChocolate

Crema di piselli - ertekrem - pålegg av erter

Ertekrem er et lekkert og vegetarisk pålegg, men kan også brukes som kald saus til fisk eller kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Ta plommene forsiktig ut av de hardkokte eggene. Eggehvitene kan hakkes og brukes i salater eller legges under ertekremen på brødskivene.
  2. Ertekremen: Kok opp rikelig med vann i en kjele, tilsett litt salt og hell 100 g friske eller fryste grønne erter i det kokende vannet.
  3. Kok opp igjen og kok dem i maks 2 minutter.
  4. Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann.
  5. Ha ertene i en blender samme med de hardkokte plommene, (røkt) ricotta eller kremost, olivenolje, mynteblader, hvitløk, timian, og rosepepper.
  6. Kjør til jevn krem. Smak til med salt.

Tips: I stedet for eggeplommer og olivenolje, kan du bruke tilsvarende mengde majones.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta
Guide
Påskemenyen

Her finner du alt du trenger for en vellykket påske - hjemme eller på hytta

I den største påskemenyen på nettet finner du både oppskrifter, tips til innkjøp av mat og drikke samt til andre påskeforberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske
Ukens kake
Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Sørg for å ha nok av disse lekre muffinsene til påske

Det betyr at du bør bake dobbel porsjon når du først er i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt
Dagens rett
Spagetti med spekeskinke og hvitløk

Du trenger egentlig ingen oppskrift for en så enkel rett, men ta likevel en titt

Enklere og bedre kan en rett med spagetti knapt bli når den kombineres med spekeskinke, gode doser hvitløk, basilikum og parmesan.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god
Dagens rett
Viltgryte med snøfrisk

En slik viltgryte er ikke bare utrolig lettlaget, men også veldig god

Vltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske
+
Godbiter i pollisten

Unn deg noe riktig godt og klassisk til påske

Bak denne legendariske etiketten skjuler det seg ikke bare fantastisk vin, som finnes på 60+ polutsalg, men også mange gode historier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her