Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus
Foto: Maria_Lapina

Dampede fiskepakker med pepperrot- og tartarsaus

Når maten komme pakket inn som her blir alle glade. Inni er det både saftig fisk og kamskjell.

Fremgangsmåte

  1. Klipp fire stykker matpapir eller bakepapir, hvert på 25 x 25 cm.
  2. Fordel fisken og kamskjellene på de fire papirbitene, drypp over limejuicen, legg en smørklatt på hver, og krydre med paprikapulver, salt og pepper etter smak.
  3. Brett papiret sammen til pakker.
  4. Legg fiskepakkene på en damprist over en kjele kokende vann, sett på lokk og la det dampe 5-6 minutter, til fisken er gjennomkokt.
  5. Du kan også steke den i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. 
  6. Pepperrot- og tartarsaus: Bland sammen ingrediensene til sausen og hell sausen i en skål eller et sausenebb.

Server saus og sitron i skiver sammen med fiskepakkene, som legges uåpnet på tallerkenen for å holde fisken varm helt til den skal spises. Dryss over finhakket  persille når pakkene åpnes.

Du trenger bare ris, poteter eller godt brød ved siden av. Du kan også anrette innholdet på porsjonstallerkener.

Her finner du mange deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her