Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli
Eksportutvalget for fisk

Dampet kamskjell med kremsaus og stekt brokkoli

Fremgangsmåte

Kamskjellene åpnes og renses, både rogn/melke og den hvite muskelen brukes i denne retten. Disse legges i kaldt vann i 15 minutter og tørkes på kjøkkenpapir. Settes kjølig til de skal brukes. Sjalottløk surres myk i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde, tilsett vann. Kamskjellmuskel og rogn/melke legges i og dekkes med lokk. Trekkes forsiktig på lav varme i ca 2-3 minutter. Ta opp kamskjell og rogn/melke og hold dem varme. Tilsett fløte i kokekraften og kok inn til passe tykkelse. Smak til med salt, pepper, noen dråper lime og finsnittet gressløk.

Kok brokkolien i 1 minutt. Avkjøl hurtig i kaldt vann. Hvitløk, sjalottløk og chili surres i smør, tilsett brokkoli og stek to - tre minutter. Smak til med salt og pepper. Del kamskjellene i to - tre skiver og anrettes sammen med rogn/melke, saus og brokkoli. Pyntes med gressløk.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her