Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips

Det viktigste er dampingen av kveitefileten som krever full oppmerksomhet for at den skal bli perfekt. Klargjør sausen og chipsene først.

Fremgangsmåte

Saus:
Skjær paprika i to eller fire båter. Grill i ovnen til paprikaen har fått svarte flekker. Pakk paprikaen inn i matpapir og plastpose og la hvile en halvtime. Fjern skinnet og skjær i terninger.
 
Rist gresskarkjerner i tørr panne til de begynner å poppe. Sett til side.
 
Fres finhakket hvitløk lett i olje tilsett paprikaterninger, tomatjuice, finhakket chili og estragonbladene. Kok opp og kjør sausen i mikser til purékonsistens. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.

Rødbetchips 

Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver. Vend i olje. Legg utover bakepapir, dryss med grovt havsalt og stek i ovnen ved 180 grader til de begynner å bli sprø.

Kveite
Dryss litt salt på fisken og damp den i stekeovn ved 150 grader i 10 minutter til den flaker seg fint.  

Anrett fisken på paprikasausen og legg rødbetchips på toppen. Server ris ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen