De franske pannekakene Crêpes Suzette
Apéritif

De franske pannekakene Crêpes Suzette

Disse smaker utrolig godt. Flambering er ingen kunst når du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Crêpes: 1.Pisk sammen egg og eggeplomme.Tilsett salt,sukker og mel og litt av melken. Rør deigen glatt og jevn.

2.Tilsett langsomt resten av melken,deretter fløten,konjakk,sitron-eller appelsinskall og til slutt det smeltete,lett brunete smøret.La røren eventuelt hvile en times tid.

3.Stek små,tynne pannekaker av røren:Brun 1ts smør på en god og varm crêpepanne eller liten steke stekepanne(ca.15cm. i diam.).Rør godt opp i røren og hell ca.1/2 dl midt på pannen med sirkelformet bevegelse,så røren sprer seg rundt hele pannen.

4.stek crêpene på begge sider og hold dem varme.

Saus: 1.Sausen lages til på bordet: Gni sukkerbitene godt på alle sider mot appelsinskallet.Legg dem i pannen som skal brukes til flamberingen

2.Press appelsinsaften over pannen.knus sukkerbitene med en gaffel,så oppløser de seg raskere,og tilsett deretter en stor ss smør.

3.La sausen småsurre et øyeblikk over varmen,og dypp pannekakene i sausen etter tur.Brett dem to ganger,så de blir 1/4 av størrelsen og flytt dem ut langs kanten på flamberingspannen etter hvert.

Flamberingen: 1.Hell konjakk og likør over Crêpene i pannen,dryss litt sukker kvikt over og tenn på.

2.Server de varme crêpene med en gang flammene er brent ned.Bruk oppvarmete tallerkener,og hell en ss av den deilige sausen over hver porsjon.

Tips til Crêpes Suzette:
En fortinnet kobberpanne over et spritapparat eller rechaud,som det også heter, er det ideelle å bruke hvis man vil flambere crêpene ved bordet.Flamberingen kan være vanskelig hvis man ikke har varmet opp likør og konjakk litt,før man heller det over og tenner på.Selve pannekakene kan lages lang tid i forveien,gjerne flere dager før. Egner seg ikke til frysing.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne eplekaken smaker himmelsk
Ukens kake

Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her