De franske pannekakene Crêpes Suzette
Apéritif

De franske pannekakene Crêpes Suzette

Disse smaker utrolig godt. Flambering er ingen kunst når du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Crêpes: 1.Pisk sammen egg og eggeplomme.Tilsett salt,sukker og mel og litt av melken. Rør deigen glatt og jevn.

2.Tilsett langsomt resten av melken,deretter fløten,konjakk,sitron-eller appelsinskall og til slutt det smeltete,lett brunete smøret.La røren eventuelt hvile en times tid.

3.Stek små,tynne pannekaker av røren:Brun 1ts smør på en god og varm crêpepanne eller liten steke stekepanne(ca.15cm. i diam.).Rør godt opp i røren og hell ca.1/2 dl midt på pannen med sirkelformet bevegelse,så røren sprer seg rundt hele pannen.

4.stek crêpene på begge sider og hold dem varme.

Saus: 1.Sausen lages til på bordet: Gni sukkerbitene godt på alle sider mot appelsinskallet.Legg dem i pannen som skal brukes til flamberingen

2.Press appelsinsaften over pannen.knus sukkerbitene med en gaffel,så oppløser de seg raskere,og tilsett deretter en stor ss smør.

3.La sausen småsurre et øyeblikk over varmen,og dypp pannekakene i sausen etter tur.Brett dem to ganger,så de blir 1/4 av størrelsen og flytt dem ut langs kanten på flamberingspannen etter hvert.

Flamberingen: 1.Hell konjakk og likør over Crêpene i pannen,dryss litt sukker kvikt over og tenn på.

2.Server de varme crêpene med en gang flammene er brent ned.Bruk oppvarmete tallerkener,og hell en ss av den deilige sausen over hver porsjon.

Tips til Crêpes Suzette:
En fortinnet kobberpanne over et spritapparat eller rechaud,som det også heter, er det ideelle å bruke hvis man vil flambere crêpene ved bordet.Flamberingen kan være vanskelig hvis man ikke har varmet opp likør og konjakk litt,før man heller det over og tenner på.Selve pannekakene kan lages lang tid i forveien,gjerne flere dager før. Egner seg ikke til frysing.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her