Den enkle bacalaoen
OFG

Den enkle bacalaoen

Her har du en enkel oppskrift på bacalao som smaker som den skal. Du behøver ikke på noen måte være proff får å få denne retten til. Du blir garantert en helt rundt bordet.

Fremgangsmåte

Skåld tomater og fjern innmaten.

Sjalottløk skjæres i små terninger, og freses lett med litt olivenolje i en varm panne. Tilsett tomatene og rødvin. La trekke over svak varme ca. 10 min. og sil over i en kasserollen.

Kok opp og smak til med salt, pepper. Kutt soltørkede tomater i tynne strimler og legg i sausen som holdes ved kokepunktet.

Skrell poteter og skjær de i jevne skiver. Ha potetene i tomatsausen, og la de mørne i ca 10-12 min.

Tilsett fløte (eller melk ), smør, salt og pepper. Hold varmen. Smelt smør i en panne, og stek fisken gylden.

Vær varsom, ikke stek for mye. Anrett den stekte fisken på serverings tallerkener og hell over tomat/potetsausen. Pynt med kapers og oliven, og server med godt brød.

Her finner du andre oppskrifter med bacalao

Se våre andre oppskrifter med klippfisk  

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av OFG

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her