En ekte fattigmann med cognac
Foto: MirraPhotography

En ekte fattigmann med cognac

Bak en deilig variant med fattigmann til jul. I denne spennende opp skriften skal du til og med bruke litt cognac.

Fremgangsmåte

Visp egg og 6 ss melis til eggedosis. stivpisk fløten med 2 ss melis.
 
Bland kremen med eggedosis, og tilsett cognac og kardemumme.
 
Ha i ca. 300 gr av melet. Resten brukes til utbakning.
 
Deigen dekkes til, og settes i kjøleskap over natten.
 
Ta deigen på bakebordet, og elt den lett sammen.
 
Formes til en pølse, som deles opp i emner.
 
Kjevl ut en tynn leiv som trinses ut i ca 6 cm brede remser.
 
Deretter trinses de over på motsatt side til 10 cm lange snipper.
Trins et lite hull i midten av hver snipp, og tre den ene spissen gjennom hullet.
La hvile på en fjøl, til de er stekeklare.
 
Varm opp smult i en tykkbunnet kjele, eller gryte.
 
Det er varmt nok når det freser rundt skaftet på en tresleiv.
 
Legg max 4 fattigmann i gryten av gangen, for at smulten ikke skal tape varme.
Snu kakene med engang de kommer opp, slik at det ikke danner seg luftblærer.
 
La kakene steke til de er lys gyllen brune. Taes opp av gryten med en stekegaffel, og legges på rist kledd med kjøkkenpapir, slik at oljen renner vekk.
 
 
 

Sendt inn av aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på denne velduftende gryten med lam og krydder
Dagens rett
Lam i fyldig brun saus Gosht Shahjani fra India

By på denne velduftende gryten med lam og krydder

Den har akkurat det vi trenger av kryddervarme denne kalde januarsøndagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen
Dagens rett
Torsk med appelsin og hummersaus

Nå når torsken er i høysesong som skrei, fortjener den de beste partnere på tallerkenen

Enten du bruker torsk eller skrei tar den en spennende retning med denne sausen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 25. april i Oslo

Bli kjent med den nye kultvinen pet nat gjennom 8 juicy sprudleviner

Pet nat er på alles lepper om dagen, og det ikke uten grunn. Disse sprudlevinene er saftige, crispy og meget smakfulle. Våren står snart for dør, og etter denne smakingen vet du hvilke godbiter det er verdt å plukke med seg fra polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest
Dagens rett
Pølser med ratatouille

Slik blir pølsemidddagen en virkelig fest

Du trenger skikkelig gode pølser og en håndfull grønnsaker. Med ratatouille blir også de som ikke liker pølser fornøyde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik mekker du en chili con carne på kort tid
Dagens rett
Enkel chili con carne

Slik mekker du en chili con carne på kort tid

I dag blir det en godt krydret kjøttrett. Hvor hett det skal bli rundt middagsbordet, er opp til deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken holdes svært høyt av verdens bartendere
Ukens drink
Hanky Panky drinkoppskrift
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her