Engelsk Plum Pudding
Foto: stuartbur

Engelsk Plum Pudding

Fremgangsmåte

Riv franskbrødet på rivjern: Mal nyretalgen fint i kjøttkvern.

Hell kokende vann på rosiner og korinter, og la det trekke i ca 5 min. før de tørkes lett i kjøkkenpapir.

Sukat og coctailbær hakkes grovt. Skrell og riv eplet. Skåld mandler og hakk det grovt.

Legg alt i en stor bolle. Tilsett appelsin og sitronskall, mel, sukker, krydder, fruktsaft og egg. Blandes godt, helst med mikser.

Tilsett cognac og sherry. Fyll massen i en egnet bolle som dekkes til. La den stå kjølig i 2 døgn.
 
Smør en ildfast form med høye kanter, og ha blandingen oppi.
 
Dekk hele formen med folie, og sett den i vannbad i ovnen (¼ av formen skal være over vannflaten).
 
La puddingen steke ved 150 grader C i 6 timer. Fyll på kokende vann i vannbadet fra tid til annen, slik at vannivået holder seg stabilt.

Puddingen skal deretter avkjøles i rumtemperatur. Hvelv den ut av formen, og pakk den inn i folie.

Puddingen skal nå stå kaldt i tre uker. Før servering legges den tilbake i bakeformen og koker 2 timer i vannbad med samme vannivå som første kokeprosess.

Hell puddingen ut på ildfast serveringsfat. Stikk biter av kandissukker i toppen, hell varmet cognac ( må ikke koke ) over, og tenn på.

Plumpudding serveres brennende, med tilbehør som vaniljesaus eller is.
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv denne vinen til høstens kantareller
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Prøv denne vinen til høstens kantareller

I de største polutsalgene finner du nå den perfekte vin til kantarellrisotto, og med på kjøpet får du en spennende historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste ris til risotto kommer herfra
+

Verdens beste ris til risotto kommer herfra

Vercelli i Piemonte er selveste paradis for alle som elsker risotto. Bli med på en oppdagelsesreise blant rismarker, stjernerestauranter og dampende risottotallerkener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili
Dagens rett
Blåskjell Red Hot Chili

Blåskjell trives godt i sterke omgivelser - her med chili

Blåskjell spiller fortsatt hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er
Dagens rett
Agurksalat med rips rødløk og rugsprø

En agurksalat som denne er perfekt til fisk eller kjøtt, men kan nytes som den er

Så god som den norske agurken er nå, fortjener den å spille hovedrollen. Denne salaten kan gjøres enda mer mettende ved å tilsette ost, eller servere den til fisk eller kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant
Dagens rett
Sei og pasta med kremet saus og agurk

En kremet pastarett med sei og agurk går ned på høykant

Med agurk i sausen blir denne ellers så fyldige pastaretten litt lettere og mer sommerlig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alt dette kan du lage med kantareller
Guide
Oppskrifter med kantarell

Alt dette kan du lage med kantareller

Her er de beste oppskriftene med skogens gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her