Engelsk Plum Pudding
Foto: stuartbur

Engelsk Plum Pudding

For en ekte britisk julefeiring trengs en ekte plum pudding.

Fremgangsmåte

  1. Riv franskbrødet på rivjern: Mal nyretalgen fint i kjøttkvern.
  2. Hell kokende vann på rosiner og korinter, og la det trekke i ca 5 min. før de tørkes lett i kjøkkenpapir.
  3. Sukat og coctailbær hakkes grovt. Skrell og riv eplet. Skåld mandler og hakk det grovt.
  4. Legg alt i en stor bolle. Tilsett appelsin og sitronskall, mel, sukker, krydder, fruktsaft og egg. Blandes godt, helst med mikser.
  5. Tilsett cognac og sherry. Fyll massen i en egnet bolle som dekkes til. La den stå kjølig i 2 døgn. 
  6. Smør en ildfast form med høye kanter, og ha blandingen oppi. 
  7. Dekk hele formen med folie, og sett den i vannbad i ovnen (¼ av formen skal være over vannflaten). 
  8. La puddingen steke ved 150 grader C i 6 timer. Fyll på kokende vann i vannbadet fra tid til annen, slik at vannivået holder seg stabilt.
  9. Puddingen skal deretter avkjøles i rumtemperatur. Hvelv den ut av formen, og pakk den inn i folie.
  10. Puddingen skal nå stå kaldt i tre uker. Før servering legges den tilbake i bakeformen og koker 2 timer i vannbad med samme vannivå som første kokeprosess.
  11. Hell puddingen ut på ildfast serveringsfat. Stikk biter av kandissukker i toppen, hell varmet cognac ( må ikke koke ) over, og tenn på.
  12. Plumpudding serveres brennende, med tilbehør som vaniljesaus eller is.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her