Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Engelsk Plum Pudding
Foto: stuartbur

Engelsk Plum Pudding

Fremgangsmåte

Riv franskbrødet på rivjern: Mal nyretalgen fint i kjøttkvern.

Hell kokende vann på rosiner og korinter, og la det trekke i ca 5 min. før de tørkes lett i kjøkkenpapir.

Sukat og coctailbær hakkes grovt. Skrell og riv eplet. Skåld mandler og hakk det grovt.

Legg alt i en stor bolle. Tilsett appelsin og sitronskall, mel, sukker, krydder, fruktsaft og egg. Blandes godt, helst med mikser.

Tilsett cognac og sherry. Fyll massen i en egnet bolle som dekkes til. La den stå kjølig i 2 døgn.
 
Smør en ildfast form med høye kanter, og ha blandingen oppi.
 
Dekk hele formen med folie, og sett den i vannbad i ovnen (¼ av formen skal være over vannflaten).
 
La puddingen steke ved 150 grader C i 6 timer. Fyll på kokende vann i vannbadet fra tid til annen, slik at vannivået holder seg stabilt.

Puddingen skal deretter avkjøles i rumtemperatur. Hvelv den ut av formen, og pakk den inn i folie.

Puddingen skal nå stå kaldt i tre uker. Før servering legges den tilbake i bakeformen og koker 2 timer i vannbad med samme vannivå som første kokeprosess.

Hell puddingen ut på ildfast serveringsfat. Stikk biter av kandissukker i toppen, hell varmet cognac ( må ikke koke ) over, og tenn på.

Plumpudding serveres brennende, med tilbehør som vaniljesaus eller is.
 
 
 
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her