Enkel kyllingramen
Apéritif

Enkel kyllingramen

Med denne jukseoppskriften får du herlig ramen på 1-2-3.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp eggene i en kjele med vann. Når vannet koker, lar du dem koke i 3 minutter før du heller av vannet og lar dem kjøles ned i iskaldt vann.
  2. Kok opp nudlene etter anvisningen på pakken. Det siste minuttet tilsetter du pak choi. Hell av vannet og la kjøles ned i iskaldt vann. 
  3. Varm opp 1 ss sesamolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett halvparten av vårløken og stek i 2-3 minutter til den er blank.
  4. Tilsett hvitløksfedd og ingefær og stek videre i 1 minutt.
  5. Hell over kyllingkraft og vann. Tilsett 1ss sesamolje og 1-2 ss soyasaus. Tilsett kylling og kok opp.
  6. Skru ned varmen og la kylling posjere i 10 minutter til den er gjennomkokt.
  7. Ta kyllingen ut av suppen og riv med to gafler. Smak til suppen med salt og pepper. 
  8. Fordel nudler og pak choi på fire skåler. Hell over kraften. Fordel kyllingen på skålene. Topp med gulrot, resten av vårløken og finsnittet chili. 

Tips: 
Ferdig kyllingkraft selges i litersforpakning i frysedisken på vellasorterte dagligvarebutikker. Ellers kan du selvfølgelig bruke fond og buljong, pass da på mengde soyasaus da disse ofte er veldig salte. 

Pak choi kan erstattes med kinakål. 

Her finner du flere deilige supper med Kylling

Slik lager du kraft selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her