Eple- og vaniljekremfylt mini-pai
Dansukker

Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Porsjonspai som dessert eller kake til kaffen er veldig hendig. Spesielt gode er de når de er fylt med eple.

Fremgangsmåte

Start med vaniljekremen:
Visp eggeplommer, sukker og maisstivelsen luftig. Kok opp fløte, vaniljesukker og sirup, og hell det over eggeblandingen.

Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.

Paideigen:
Sett ovnen på 200 °C. Ta ut butterdeigsplatene fra fryseren, og legg dem på et brett for å tine.

Lag eplefyllet:
Skyll og skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett eplebiter, brunt sukker, kanel og en klype salt. Rør om, og stek i ca. 2 minutter. Avkjøles.

Legg 1 ss vaniljekrem på den ene siden av butterdeigplaten. Legg deretter 1 ss eplefyll oppå. Brett den andre siden over fyllet, og klyp sammen kantene med en gaffel.

Visp eggehviten, og pensle over paiene. Strø over demerarasukker. Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10–12 minutter.

Server paiene når de har kjølnet litt.

Se våre andre oppskrifter på eplepai

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her