Eplekake med saftig marengs
Foto: Mats Widén

Eplekake med saftig marengs

Denne eplekaken kan du både ha ved siden av en kopp kaffe eller nyte den som en dessert.

Fremgangsmåte

  1. Ha kransekakemasse i en bakebolle, og tilsett eggene.
  2. Pisk det godt sammen til en jevn masse.
  3. Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.
  4. Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Til bunnen har satt seg.
  5. Skrell eplene og skjær dem i biter og legg dem i en kjele og kok dem møre sammen med sukker og kanel.
  6. Legg så eplene på bunnen.
  7. Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt og litt og pisk videre til den er seig.
  8. Bre marengsen over eplene.
  9. Stekes på midterste rille ved 150 grader i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig.
  10. Pass på at ikke marengsen brenner seg, skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.
  11. Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturer er bare veiledende.
  12. Avkjøl kaken i formen.

Tips: Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer.

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her