Eplekake med saftig marengs
Foto: Mats Widén

Eplekake med saftig marengs

Denne eplekaken kan du både ha ved siden av en kopp kaffe eller nyte den som en dessert.

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse i en bakebolle, og tilsett eggene.

Pisk det godt sammen til en jevn masse. Tilsett bakepulver og ha deigen i en godt smurt og rund form, ca. 24 cm, med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på midterste rille ved 180 grader i ca. 15 minutter. Til bunnen har satt seg.

Skrell eplene og skjær dem i biter og legg dem i en kjele og kok dem møre sammen med sukker og kanel. Legg så eplene på bunnen.

Stivpisk eggehvitene, tilsett sitronsaft og strø sukker i litt og litt og pisk videre til den er seig. Bre marengsen over eplene.

Stekes på midterste rille ved 150 grader i ca. 30 minutter eller til marengsen er stiv og seig.

Pass på at ikke marengsen brenner seg, skru heller ned temperaturen om det blir for varmt.

Husk at alle ovner steker forskjellig og temperaturer er bare veiledende.

Avkjøl kaken i formen.

Tips: Om du ønsker, kan du gjerne bruke halvparten pærer.
 
 
 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.50 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalg
    93 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen
Dagens rett
Dampet breiflabb med spinat og kremsaus

Lag en klassisk fiskemiddag denne helgen

Breiflabb spiller hovedrollen, men får god drahjelp av kremet saus og spinat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på ekte norsk kraftkost på søndag
Dagens rett
Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

By på ekte norsk kraftkost på søndag

Sosekjøtt betyr rett og slett kjøtt i saus, og er en tradisjon som gjenfinnes i mange deler av vårt langstrakte land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

French Martini kan bli den nye amaretto sour
Ukens drink
French Martini

French Martini kan bli den nye amaretto sour

Den kombinerer sødme, fruktighet og alkohol på samme måte som folkefavoritten amaretto sour.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her