Epler med butterdeig
Melk.no

Epler med butterdeig

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Fremgangsmåte

  1. Legg fire plater med butterdeig til tining mellom bakepapir, med et kjøkkenhåndklede over.
  2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt de i terninger (ca 1 x 1 cm).
  3. Smelt smør og sukker i en stekepanne, tilsett eplene, sitronskall og sitronsaft.
  4. La det surre ved middels varme i ca 10 minutter under jevnlig omrøring til eplene er møre og væsken er tykk og sirupsaktig.
  5. Rør inn krydderet og rosinene. Avkjøles helt.
  6. Forvarm ovnen til 220 ºC.
  7. Kutt bort ca 2 mm av alle sidene på butterdeigsplatene.
  8. Legg langsidene på to og to butterdeigsplater sammen og trykk forsiktig kantene mot hverandre.
  9. Kjevle ut en av de to sammensatte platene på bakepapir med litt mel på, til et rektangel på 18 x 25 cm.
  10. Overfør deigplaten på bakepapiret til et stekebrett. Fordel epleblandingen over deigen, men la det stå igjen en kant på 2 cm rundt hele.
  11. Kjevle ut den andre delen på et bakepapir med litt mel på, til samme størrelse som den første butterdeigen.
  12. Lag snitt på tvers av deigen med ca 1,5 cm mellomrom. Men la en kant på ca 2 cm stå fri hele veien rundt.
  13. Pensle kantene på den deigen hvor epleblandingen ligger, med sammenpisket egg.
  14. Legg så deigen du har snittet i over epleblandingen og press kantene sammen med en gaffel.
  15. Skjær av overflødig deig i kantene.
  16. Skyv sidene av deigen litt opp med en kniv, så den hever seg under stekingen.
  17. Smør overflaten med lettpisket egg.
  18. Stekes i 20 - 25 minutter midt i ovnen til deigen er hevet og gyllen.

Tips: Server lun med vaniljeiskrem, vaniljekesam eller vaniljeyoghurt smakstilsatt med litt kanel.

Vi byr på veldig mange andre eplekaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her