Fårikål fra Oppland
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Fårikål fra Oppland

Slik lager de fårikålen i Oppland. Den oppskriften må du prøve.

Fremgangsmåte

  1. Skyll kjøttet i varmt vann. Del det i serveringsstykker.
  2. Skrell og skyll potetene. Rens kålen og skjær den i båter.
  3. Legg ingrediensene lagvis i en kjele, kjøtt med den fete siden ned, poteter og deretter kål øverst. Dryss på salt og ha i pepper. Pepper kan pakkes inn i en pose. Slå over vann slik at det står 5-6 cm opp i kjelen.
  4. Kok opp og la retten trekke under lokk ved svak varme til kjøttet er mørt (ca. 1½-2 timer). Ikke rør i kjelen for da vil kål og poteter gå i stykker, rist i stedet på kjelen med jevne mellomrom.
  5. Fårikålen serveres med flatbrød.

Tips: Bruker du sauekjøtt trenger dette lengre koketid enn lammekjøtt.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her