Farsert gåsebryst
Matprat.no

Farsert gåsebryst

Fremgangsmåte

Lag en farse av avskjær (bruk hurtigmikser), og spe den ut med litt fløte. Bland i finhakket, stekt gåselever og hjerte. Tilsett finhaket persille, salt og pepper.

Stryk et lag farse på kjøttsiden av gåsebrystet og pakk det hele inn i folie. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Ta av folien de siste 5 minuttene, så det blir brunet skorpe. La gåsebrystet hvile i minst 10 minutter før det skjæres i skiver og anrettes på tallerken med for eksempel stekt sopp og passende grønnsaker. En kraftig rødvinssaus eller en fruktsaus (appelsinsaus) passer fint til.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Denne perlen finnes fortsatt noen få flasker igjen av

Men fortvil ikke om du kommer for sent, for fra samme solide produsent er det flere andre godbiter å fylle så vel glass som kjeller med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Julemat
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagens pastamiddag er klar på noen få strakser
Dagens rett
Pasta med pepperoni og creme fraiche

Mandagens pastamiddag er klar på noen få strakser

Med en pakke ferdig pasta - fersk eller tørket - er dagens rett tilberedet på nærmest et blunk. De øvrige ingrediensene har du garantert i kjøleskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her