Firkløverkake
Foto: Alf Børjesson

Firkløverkake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Bunn:
Pisk eggedosis av egg og sukker.

Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.

Mal nøtter og ha det i deigen sammen med smeltet smør. Rør alt lett sammen.

Fordel røren i en langpanne med bakepapir. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på rist.

Tips: Du kan også bruke to springformer som er smurt og strødd (gjerne med bakepapir i bunnen)

Glasur:
Smelt sjokoladen med melk i en kjele over svak varme.

NB! Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.

Smør fyllet over den avkjølte kaken, og sett den litt kjølig for å få glasuren til å stivne.

Sjokoladekake til hverdags og fest

Tips: Det er fullt mulig å bruke annen sjokolade og tilsette nøtter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

4
4/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen