Fiskekaker

Ingredienser
500 g fiskefilet
1 ts salt
1 ss potetmel
1/2 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
3 dl melk
purre

Fremgangsmåte

I en enkel grunnoppskrift bruker du en halv kilo skinn- og beinfri hysefilet. Til fiskekaker skal ingrediensene være iskalde når du begynner, både fiskefileter og melken du skal spe med. Skjær filetene opp i strimler, og kjør den i matkvernen sammen med én teskje salt.

Når du har fått en fast masse, lar du maskinen gå, mens du sper med tre desiliter melk. Tilsett en halv teskje pepper og én spiseskje potetmel. Hvis du vil krydre litt ekstra, kan du for eksempel ha i muskatblomme.

Før du begynner å forme kakene er det lurt å dyppe fingrene i vann, da fester de seg ikke så lett til hendene dine. Du kan også bruke engangshansker. Når kakene er ferdige, steker du dem i stekepannen med litt smør, tre–fire minutter på hver side. Ikke bruk for sterk varme.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her