Fiskekaker

Ingredienser
500 g fiskefilet
1 ts salt
1 ss potetmel
1/2 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
3 dl melk
purre

Fremgangsmåte

I en enkel grunnoppskrift bruker du en halv kilo skinn- og beinfri hysefilet. Til fiskekaker skal ingrediensene være iskalde når du begynner, både fiskefileter og melken du skal spe med. Skjær filetene opp i strimler, og kjør den i matkvernen sammen med én teskje salt.

Når du har fått en fast masse, lar du maskinen gå, mens du sper med tre desiliter melk. Tilsett en halv teskje pepper og én spiseskje potetmel. Hvis du vil krydre litt ekstra, kan du for eksempel ha i muskatblomme.

Før du begynner å forme kakene er det lurt å dyppe fingrene i vann, da fester de seg ikke så lett til hendene dine. Du kan også bruke engangshansker. Når kakene er ferdige, steker du dem i stekepannen med litt smør, tre–fire minutter på hver side. Ikke bruk for sterk varme.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her