Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus
Foto: Jon Marius Nilsson

Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Flatbiff av rein er mør og smakfull. Kjøttet er nesten krydret fra naturen sin side. Server den med poteter, brokkoli og en deilig tyttebærsaus.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  2. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
  3. Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje.
  4. Imens bruner du kjøttet i olje i en annen panne.
  5. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steketermometer.
  6. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 62–65 °C.
  7. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
  8. Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft.
  9. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
  10. Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min.

Server flatbiffen med poteter, brokkoli og sjysausen.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her