Hjemmelaget focaccia
Apéritif

Hjemmelaget focaccia

Focaccia passer til alt, enten som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat.

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i vannet og la blandingen stå i 10 minutter. Tilsett olivenoljen.
  2. Bland inn melet litt etter litt. Ha litt mel på bakebordet og elt deigen til den er smidig.
  3. Legg den i en bolle til heving i en time (eller aller helst over natten da kan du steke brødet om morgenen, alternativt kan du fryse det).
  4. Dekk med plastfolie. Smør en langpanne med olivenolje eller bruk bakepapir.
  5. Kna deigen og kjevle den til en tykk leiv som passer til pannen. La etterheve under et stoffstykke i 30 minutter.
  6. Lag groper i deigen med fingeren og drypp over godt med olivenolje. Dryss over grovt salt og rosmarinblader (grovhakket hvis de er store).
  7. Stek brødet ved 200 grader i 30 minutter. Skjæres opp i firkanter à 5x5 cm.

Tips: Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.

Her det flere gode oppskrifter på foccacia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt
Dagens rett

Disse grillspydene blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn
Dagens rett

Når kjøttet serveres på en grønnsaksseng, blir det vinn-vinn

Med så mye grønnsaker, trenger du mindre kjøtt og de tilfører hverandre gode smaker gjennom måten retten lages på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her