Hjemmelaget focaccia
Apéritif

Hjemmelaget focaccia

Focaccia passer til alt, enten som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat.

Fremgangsmåte

  1. Løs opp gjæren i vannet og la blandingen stå i 10 minutter. Tilsett olivenoljen.
  2. Bland inn melet litt etter litt. Ha litt mel på bakebordet og elt deigen til den er smidig.
  3. Legg den i en bolle til heving i en time (eller aller helst over natten da kan du steke brødet om morgenen, alternativt kan du fryse det).
  4. Dekk med plastfolie. Smør en langpanne med olivenolje eller bruk bakepapir.
  5. Kna deigen og kjevle den til en tykk leiv som passer til pannen. La etterheve under et stoffstykke i 30 minutter.
  6. Lag groper i deigen med fingeren og drypp over godt med olivenolje. Dryss over grovt salt og rosmarinblader (grovhakket hvis de er store).
  7. Stek brødet ved 200 grader i 30 minutter. Skjæres opp i firkanter à 5x5 cm.

Tips: Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.

Her det flere gode oppskrifter på foccacia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her