Focaccia med ekstra smak
Foto: Synøve Dreyer

Focaccia med ekstra smak

Focaccia er svært populært. Her får du en oppskrift som gir brødet ekstra mye smak takket være spennende ingredienser.

Fremgangsmåte

Oppskriften er nok til 12 biter.

Hell mesteparten av melet i en food processor-bolle, ha i salt og olivenolje.

Smuldre i gjæren i det lunkne vannet og hell væsken over i bollen med mel.

La maskinen gå litt, først langsomt siden litt raskere. Kjør deigen noen minutter og ha i litt mer mel, men ikke for mye focaccia-deig skal ikke være for fast.

Hell deigen på bakebordet og klapp eller kjevle ut deigen til et stort rektangel. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 40 minutter.

Klapp deretter ut deigen i en bakepapirkledd langpanne. Heves 15 - 20 minutter.

Sett ovnen på 175 grader.

Drypp deretter over litt olivenolje og tomatpuré. Legg på noen tomatskiver, tynne løkskiver og noen oliven. Strø til slutt på ost og grovsalt.

Stekes nederst i ovnen i 30-40 minutter eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Et spennende brød som vil kvikke opp i nistepakka. Brødet i seg selv er en opplevelse, men kan med fordel serveres med pålegg, salat eller ost.

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her