Focaccia Pugliese
Foto: Frukt.no

Focaccia Pugliese

Her lages den italienske brødklassikeren med kokte poteter. Enkel å lage, men det tar litt tid. Og smaken er ekstra fyldig.

Fremgangsmåte

Skrell og kutt potetene i grove biter. Ha dem i en kjele. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.

Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.

Tips:
Du kan bruke rester av kokte poteter, men ta dem ut av kjøleskapet slik at de blir romtempererte da blir de lettere å mose. 

Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca. 37 ˚C).

Hell melet i en stor bolle. Lag en grop i midten.

Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.

Ta deigen ut av bollen. Vask og tørk bollen og smør den med olivenolje. Ha deigen tilbake i bollen.

La deigen heve under et fuktig klede i ca. to timer.

Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et tynt lag olivenolje.

Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til deigen dekker hele formen.

Dytt inn halve cherrytomater med snittflaten ned. Legg på rødløkskivene. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og rosmarin.

Dekk formen til og la den etterheve i 20 minutter før du steker den på 200 ˚C i ca. 25 minutter. 

Tips:
Focacciaen er nydelig på tapasbordet og på grillfesten, som niste/matpakke, som tilbehør til suppe eller salat. Eller et lite måltid i seg selv.

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen