Frijoles refritos
Foto: MychkoAlezander

Frijoles refritos

Frijoles refritos serveres med nachos chips, men kan også brukes som en rett i seg selv. Hvis du ønsker den vegetarisk, må du bruke olivenolje.

Fremgangsmåte

Vann ut bønnene over natten. Hell av bløtevannet og skyll. Ha i en kjele og dekk med vann. Kok opp, skum av. Ha i den tørkete rød chilien. La koke i 45 minutter eller mer til bønnene kan moses. Hell av kokevannet og ta vare på det. Ta ut chilien.

Varm fettet (eller olivenolje) i en stor stekepanne. Ha i  løk og hvitløk. Fres raskt. Tilsett bønnene og bland godt mens alt freses i et par minutter. Hell i en vid bolle og mos med en potetstapper. Spe med kokevannet. Smak eventuelt til med salt. 

Du kan bruke bønnestuingen i denne oppskriften

Se alle oppskriftene med bønner og linser her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen