Paprika fylt med bønner som i Mexico
Apéritif

Paprika fylt med bønner som i Mexico

Fylt paprika er en populær meksikansk rett. Her skal du gjøre som meksikanerne, fylle dem med bønner.

Fremgangsmåte

  1. Fylt paprika er en populær meksikansk rett. En spesiell versjon - Chiles en Nogada - blir servert 28 august hvert år, for å feire frigjøringsdagen.
  2. Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet.
  4. Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker.
  5. Fyll med bønnestuingen (frijoles refritos eller refried beans).
  6. Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.
  7. Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm opo. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.
  8. Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen.
  9. Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele.
  10. Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten.
  11. Stek i ovnen ca. 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme.

Serveres straks, pyntet med frisk koriander.

Slik lager du frijoles refritos

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her