Fylt omelett på japansk vis
Kjartan Skjelde

Fylt omelett på japansk vis

Har du lyst til å lage en omelett slik de gjør det i Japan har du oppskriften her.

Fremgangsmåte

Kjør egg, melk og halve bunten koriander med en stavmikser eller i en blender til du har en jevn røre. Smak til med salt. Kok nudler sammen med skivet shiitakesopp i ca. 2 minutter. Sil av vannet og vend inn agurk og gulrot. Smak til med salt, en klype kajennepepper og saften av limen. 

Rist brødskivene, skjør avokado i skiver og legg avokadoskivene i et lag på toppen. Dryss over salt og pepper. 

Ha 1 ss nøytral olje i en middels varm stekepanne. Ha ¼ av omelettrøren i pannen. Etter ca. 20 sekunder, mens røren på toppen fremdeles er rennende, legger du en stripe nudelblanding på midten av omeletten. Brett sidene av omeletten over nudelblandingen og snu med bretten ned. Gjenta til du har fire vakre omeletter. Lag et snitt i toppen av hver omelett, ha over hoisinsaus og grovhakket koriander. Server med avokadotoast.

Oppskriften er hentet fra Kjartan Skjelde på 20 min, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018. 

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjartan Skjelde

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker

En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser

Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 8. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Ukens drink
Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her