Fylt rullade av svinefilet
Foto: Matprat/Astrid Hals

Fylt rullade av svinefilet

Denne retten ser imponerende ut, men er ikke så vanskelig som du kanskje tror er å lage. Bare vær forsiktig og nøyaktig når du skjærer til kjøttet slik at det lar seg rulle og ikke minst holder fyllet på plass.

Fremgangsmåte

  1. Finkutt de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene.
  2. Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom.
  3. Snu fileten og fortsett der du var, men skjær andre veien, fortsatt uten å skjære helt gjennom. Du får nå et flatt stykke som er om lag tre ganger så bredt som fileten du startet med.
  4. Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr rulladen med bomullstråd.
  5. Om du velger å grille:
    Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
  6. Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70 grader.
  7. Benytter du kullgrill, plasserer du grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

Grillmesterskolen

Om du ikke vil grille:
Det går også an å steke rulladen i pannen og ettersteke i ovn på ca 180 grader i 10 minutter.

Server gjerne med småpoteter og småløk på spyd

Andre gode oppskrifter med svinefilet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her