Fylte horn/ vanlige horn

Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 120 g smør, smeltet
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- egg til pensling
- valmuefrø
- evt. det du måtte ønske av fyll

Fremgangsmåte

- bland det tørre
- varm melk og smør til ca 40 C
- Bland melkeblandingen sammen med melblandingen
- elt deigen lenge til den blir glatt og smidig og slipper bollen
- dekk over og la heve i ca 30 min
- del deigen i fire og kjevle de til runde leiver, på størrelse med en grandiosa
- del opp i trekanter/pizzastykker
- legg på evt.fyll og rull sammen hornene fra den breieste delen og innover, gi dem en real bøy
- la heve i enda 30 min
- sett ovnen på 215-220 c når det er ca ett kvarter igjen av hevingen
- pensle hornene med egg og strø på valmuefrø
- stekes i 10-15 minutter

Forslag til fyll: ost og skinke, pølse, løk og pizzafyll, kjøttdeig og pizzafyll.

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Forsiden akkurat nå
Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann
Dagens rett

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Laks med pepperrotkrem og agurksalat er perfekt som forrett eller hovedrett - både helg og hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her