Fylte horn/ vanlige horn

Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 120 g smør, smeltet
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- egg til pensling
- valmuefrø
- evt. det du måtte ønske av fyll

Fremgangsmåte

- bland det tørre
- varm melk og smør til ca 40 C
- Bland melkeblandingen sammen med melblandingen
- elt deigen lenge til den blir glatt og smidig og slipper bollen
- dekk over og la heve i ca 30 min
- del deigen i fire og kjevle de til runde leiver, på størrelse med en grandiosa
- del opp i trekanter/pizzastykker
- legg på evt.fyll og rull sammen hornene fra den breieste delen og innover, gi dem en real bøy
- la heve i enda 30 min
- sett ovnen på 215-220 c når det er ca ett kvarter igjen av hevingen
- pensle hornene med egg og strø på valmuefrø
- stekes i 10-15 minutter

Forslag til fyll: ost og skinke, pølse, løk og pizzafyll, kjøttdeig og pizzafyll.

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her