Fylte horn/ vanlige horn

Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 120 g smør, smeltet
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- egg til pensling
- valmuefrø
- evt. det du måtte ønske av fyll

Fremgangsmåte

- bland det tørre
- varm melk og smør til ca 40 C
- Bland melkeblandingen sammen med melblandingen
- elt deigen lenge til den blir glatt og smidig og slipper bollen
- dekk over og la heve i ca 30 min
- del deigen i fire og kjevle de til runde leiver, på størrelse med en grandiosa
- del opp i trekanter/pizzastykker
- legg på evt.fyll og rull sammen hornene fra den breieste delen og innover, gi dem en real bøy
- la heve i enda 30 min
- sett ovnen på 215-220 c når det er ca ett kvarter igjen av hevingen
- pensle hornene med egg og strø på valmuefrø
- stekes i 10-15 minutter

Forslag til fyll: ost og skinke, pølse, løk og pizzafyll, kjøttdeig og pizzafyll.

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her