Fylte horn/ vanlige horn

Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 120 g smør, smeltet
- 6 dl melk
- 1 pk tørrgjær
- egg til pensling
- valmuefrø
- evt. det du måtte ønske av fyll

Fremgangsmåte

- bland det tørre
- varm melk og smør til ca 40 C
- Bland melkeblandingen sammen med melblandingen
- elt deigen lenge til den blir glatt og smidig og slipper bollen
- dekk over og la heve i ca 30 min
- del deigen i fire og kjevle de til runde leiver, på størrelse med en grandiosa
- del opp i trekanter/pizzastykker
- legg på evt.fyll og rull sammen hornene fra den breieste delen og innover, gi dem en real bøy
- la heve i enda 30 min
- sett ovnen på 215-220 c når det er ca ett kvarter igjen av hevingen
- pensle hornene med egg og strø på valmuefrø
- stekes i 10-15 minutter

Forslag til fyll: ost og skinke, pølse, løk og pizzafyll, kjøttdeig og pizzafyll.

Sendt inn av Kjersti Elisabeth Larsen

Forsiden akkurat nå
Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og smak 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og smak 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her