Glutenfritt nøtte- og krydderbrød
Foto: Mats Widén

Glutenfritt nøtte- og krydderbrød

Lag et glutenfritt brød med masse smak. her er det krydder og valnøtter som gir det skikkelig løftet.

Fremgangsmåte

Ha melmiksen i en bolle sammen med gjær. Hell på lunkent vann, nøtter og krydder. Elt brødet godt sammen i ca. 5 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin.

Ta brødet opp på bakebordet og form til brød som legges i smurt, avlang form.

Sett deigen til heving under plast i ca. 30 minutter.

Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.

Avkjøl brødet på rist.

Tips:
Skjær gjerne brødet i skiver og frys dem enkeltvis, så har du alltid godt glutenfritt brød. Skivene tiner fort i brødristeren.

Tips:
Du kan lage et deilig middelhavsbrød av miksen ved å tilsette 150 g fetaost med kryddersmak i olje i brøddeigen. Form til et rundt brød på bakepapir på stekeplate og stek etter anvisning på pakken.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her