Glutenfritt nøtte- og krydderbrød
Foto: Mats Widén

Glutenfritt nøtte- og krydderbrød

Lag et glutenfritt brød med masse smak. her er det krydder og valnøtter som gir det skikkelig løftet.

Fremgangsmåte

Ha melmiksen i en bolle sammen med gjær. Hell på lunkent vann, nøtter og krydder. Elt brødet godt sammen i ca. 5 minutter. Bruk en kjøkkenmaskin.

Ta brødet opp på bakebordet og form til brød som legges i smurt, avlang form.

Sett deigen til heving under plast i ca. 30 minutter.

Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 225º i ca. 20 minutter.

Avkjøl brødet på rist.

Tips:
Skjær gjerne brødet i skiver og frys dem enkeltvis, så har du alltid godt glutenfritt brød. Skivene tiner fort i brødristeren.

Tips:
Du kan lage et deilig middelhavsbrød av miksen ved å tilsette 150 g fetaost med kryddersmak i olje i brøddeigen. Form til et rundt brød på bakepapir på stekeplate og stek etter anvisning på pakken.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her