Gravet fisk

Fremgangsmåte

For å være på den sikre side overfor eventuelle parasitter, anbefales en kort innfrysing av fiskefileten før graving. Ta ut av fryseren og la tine sakte, helst i kjøleskap. Tørk godt med kjøkkenpapir.

Bland sukker, salt og krydder og gni blandingen inn i fiskesidene. Legg dem med kjøttsiden mot hverandre og pakk inn i plastfolie. Legg noe tungt oppå og sett i kjøleskapet. La ligge et døgn. Vend et par ganger underveis. Pakk opp fiskepakken og hell ginen over kjøttsidene og pakk sammen igjen. La ligge et døgn til i kjøleskapet.

Server med broccoli- og rucculakrem:
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok 1 pk ruccula i 1 minutt. Hell av vannet og skyll rucculaen i iskaldt vann. Ha i en blender sammen med ½ dl matfløte. Kjør til puré. Skjær 1 broccolitopp i biter og kok mør i lettsaltet vann. Hell av vannet. Ha i en blender sammen med ½  dl matfløte og kjør til jevn puré. Bland de to puréene og smak til med salt og pepper. Server lun.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her