Gresk brød
Foto: Astrid Hals

Gresk brød

I Hellas er brød en svært så viktig del av måltid. Lag dette deilige brødet med yoghurt, honning, valnøtter og selvfølgelig oliven. Du vil ikke angre.

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i lunken yoghurt. Ha i salt, honning, smeltet smør, knuste valnøtter og sesamfrø.

Bland godt sammen og ha i så mye hvetemel at du får en passe fast deig.

La deigen heve under plast på lunt sted til ca. dobbel størrelse.

Elt inn oliven, del deigen i to, og trill hvert emne til brød. Snitt i brødene for å få en fin fasong.

Sett ovnen på 200 grader.

La brødene etterheve på smurt stekeplate eller bakepapir på lunt sted under plast i ca 20 minutter.

Pensles med sammenvispet egg eller vann og stekes nederst i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips: Saftig, godt brød som kan minne om en deilig sommerferie.

NB! Illustrasjonsfoto

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her