Gresskarsuppe med basilikum
Apéritif

Gresskarsuppe med basilikum

Gresskarsuppe hører høsten til. Prøv denne nydelige varianten.

Fremgangsmåte

Hvis du skal bruke gresskaret til halloweenmaske, må du skjære ut et hull i bunnen og skrape/skjære ut kjøttet den veien. Hvis du skal bruke det til å servere suppen i, må du kutte av toppen (hvor stilken sitter) og grave deg ned i gresskaret derfra. Du får også kjøpt gresskar i skiver enkelte steder hvis du ikke skulle ønske et helt.

Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, og skjær det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg på lokk og la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre. Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjør deretter til puré i en food processor.

Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grønne på purren.

Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremfløte eller crème fraîche.

Dryss over gresskarfrø som du har ristet i tørr panne og server sammen med godt brød og litt salt eller røkt kjøtt eller fisk til, som røkt laks, westfaler-, serrano- eller parmaskinke. Hvis du skal bruke gresskaret til å servere suppen i, bør du doble oppskriften.

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her