Gresskarsuppe med basilikum

Gresskarsuppe med basilikum

Gresskarsuppe hører høsten til. Prøv denne nydelige varianten.

Fremgangsmåte

Hvis du skal bruke gresskaret til halloweenmaske, må du skjære ut et hull i bunnen og skrape/skjære ut kjøttet den veien. Hvis du skal bruke det til å servere suppen i, må du kutte av toppen (hvor stilken sitter) og grave deg ned i gresskaret derfra. Du får også kjøpt gresskar i skiver enkelte steder hvis du ikke skulle ønske et helt.

Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, og skjær det hvite i tynne skiver. Ha gresskar og purre i en panne sammen med litt vann slik at bunnen er dekket. Legg på lokk og la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre. Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen. Kjør deretter til puré i en food processor.

Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt. Varm opp og smak til med salt og pepper. Finkutt det grønne på purren.

Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk. Tilsett suppen sammen med kremfløte eller crème fraîche.

Dryss over gresskarfrø som du har ristet i tørr panne og server sammen med godt brød og litt salt eller røkt kjøtt eller fisk til, som røkt laks, westfaler-, serrano- eller parmaskinke. Hvis du skal bruke gresskaret til å servere suppen i, bør du doble oppskriften.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen