Grillede kamskjell med sommerlig salat
Foto: Aperitif.no

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Kamskjell som bare har fått fine grillmerker og med salat til er så sommerlig som en rett kan bli.

Fremgangsmåte

  1. Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.
  2. Salaten:
  3. Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.
  4. Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.
  5. Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.
  6. Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  7. Lagr dressing av gressløk, olje, eddik og honning og smak til med salt og pepper.
  8. Bland dressingen med poteter, asparges og tomat. 
  9. Kamskjellene:
  10. Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.
  11. Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten. 
  12. Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper. 

Se flere lekre retter med kamskjell her

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her