Grillede marinerte auberginer
Foto: iStockphoto

Grillede marinerte auberginer

Denne retten du prøve. Følger du oppskriften, får du et grillfølge som fullstendig konkurrerer ut kjøttet. Slik blir familiens vegetarianere glade også.

Fremgangsmåte

Skjær auberginene i skiver på langs eller på tvers, alt etter hva du synes er mest praktisk. Dryss litt salt over skivene og ha dem i et dørslag, Legg en suppetallerken eller lignende som press over. La stå minst en halvtime.

Dette gjøres for å få ut mest mulig av eventuelle bitterstoffer samt væske ut av auberginekjøttet.

Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. Mange kokker (og oppskrifter) hopper imidlertid over dette trinnet for å spare tid, men det er slik en ekte italiensk mamma ville gjøre det.

Så legges skivene på varm grill og grilles på begge sider. Legg skivene oppå hverandre i en vid salatbolle.

Hvis tomatene er veldig tørre, kan du bløte dem i varmt vann eller hvitvin. Skjær dem deretter i bitte små terninger. Knus chiliene så fint du klarer. Knus hvitløksfeddene i en morter sammen med litt havsalt.

Bland tomater, hvitløk og chili med olje, eddik, bladpersille og oregano. Hell over auberginene og bland godt. Smak til med salt. La stå i minst en time.

Flere oppskrifter med aubergine

Her er flere oppskrifter med grønnsaker du kan legge på grillen

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 49 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen